Sagan už na neúspech na Okolo Flámska zabudol, chce uspieť v Roubaix

10.04.2014 Celý región

Schoten 10. apríla (TASR) - Hoci Peter Sagan prišiel do cieľa stredajšieho 102. ročníka belgickej klasiky Scheldeprijs so stratou 27 sekúnd na víťazného Nemca Marcela Kittela, konečné 70. miesto ho vôbec nemrzelo. Slovenský reprezentant už pred začiatkom pretekov uviedol, že nemá v pláne ísť na plný plyn a preteky berie ako prípravu na nedeľňajšie podujatie Paríž-Roubaix.

Na prestížnych pretekoch vo Francúzsku si chce 24-ročný Žiličan napraviť chuť po nevydarenom flámskom dobrodružstve. Na Okolo Flámska nepotvrdil úlohu jedného z favoritov a napokon skončil sedemnásty. "Okolo Flámska boli veľmi náročné preteky, musel som si chvíľu oddýchnuť, ale zároveň nesmiem vypadnúť z tréningového procesu. Veď podujatie Paríž-Roubaix sa blíži," cituje Sagana webový portál cyclingnews.com.

Líder tímu Cannondale odmietol dohady, že jeho sebavedomie je po čiastočných neúspechoch na Okolo Flámska a pretekoch Miláno-San Remo naštrbené. "Nemyslím si, že moja morálka utrpela. Taká je cyklistika, nemôžete vyhrať všetko. Niekedy sa vám darí, inokedy nie," dodal Sagan.

Na Paríž-Roubaix štartoval zatiaľ iba dvakrát. V roku 2010 ako nováčik medzi profesionálmi nedokončil, o rok neskôr skončil na 86. priečke. Vedenie Cannondalu už pred časom vyhlásilo, že Sagan pôjde vo Francúzsku najmä s cieľom získať skúsenosti do budúcich ročníkov. "Určite nebudem patriť medzi favoritov. Uvidíme, aký bude priebeh pretekov a ako sa budem cítiť. Ako vždy, všetko bude závisieť od toho, ako ma budú poslúchať nohy," vyjadril ambície pred štartom Paríž-Roubaix Peter Sagan.
 

Vyberte región